ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΨΥΚΤΙΚΟΙ ΘΑΛΑΜΟΙ

ΑΠΟ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΛΑ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΗΣ

Η εταιρία LIAKOS, συνεργάζεται και αντιπροσωπεύει κορυφαίους κατασκευαστές ψυκτικών θαλάμων από όλη την Ευρώπη.

Η σύνδεση (κούμπωμα) και αποσύνδεση των πανέλων γίνεται με κλειδιά, διευκολύνοντας την τοποθέτησή τους αλλά και τη μεταφορά για επανατοποθέτησή τους σε άλλο χώρο. Προσθέτοντας ή αφαιρώντας πανέλα, μπορούμε να τροποποιήσουμε το μέγεθος του ψυκτικού θαλάμου ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη.

Παρέχουν διαρθρωτική υποστήριξη και απίστευτες μονωτικές ιδιότητες, εκμηδενίζοντας τις απώλειες θερμοκρασίας και υγρασίας.

Αποτελούνται από τρία θερμικά φράγματα στις πλευρές σύνδεσης που συγκρατούν τη ψύξη και προφίλ κοίλου θαλάμου (ΗΚΡ) που ενσωματώνεται στα πάνελ με τη μορφή διαμήκους φλάντζας ώστε να σφραγίζει αεροστεγώς εσωτερικά κι εξωτερικά τις συνδέσεις, καλύπτοντας τους αρμούς και εξαφανίζοντας τα αυλάκια.                                             

Το πάχος της μόνωσης εξαρτάται από τις θερμοκρασίες που απαιτούνται, ενώ οι εξωτερικές επιφάνειες προσφέρονται σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων και υλικών, όπως ανοξείδωτο ατσάλι, ανοξείδωτο τύπου Raute (κριθαρωτό), ανοξείδωτο ματ, λευκή λαμαρίνα με ηλεκτροστατική βαφή, σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων.

Χρησιμοποιούνται σε χώρους που απαιτούν ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας όπως Ψυκτικοί Θάλαμοι Συντήρησης, Κατάψυξης, Ταχείας Κατάψυξης – Σοκ,  , Αργής Ωρίμανσης, Τούνελ και Σπειροειδείς Καταψύξεις, Ελεγχόμενης Θερμοκρασίας, ULO Dynamic.

Οι επιφάνειές τους διαμορφώνονται ανάλογα με τον τρόπο κατασκευής που επιβάλουν οι σύγχρονοι κανονισμοί υγιεινής (ΗΑCCΡ).

Τεχνικές Προδιαγραφές Ψυκτικών Θαλαμών – Διαβάστε περισσότερα

Ψυκτικοί Θάλαμοι

Θάλαμοι Συντήρησης

Οι ψυκτικοί θάλαμοι συντήρησης νωπών προϊόντων διασφαλίζουν τη φρεσκάδα, τη γεύση και τις θρεπτικές ουσίες, διατηρώντας τα προϊόντα για μικρό χρονικό διάστημα, σε θερμοκρασίες που κυμαίνονται από -5°C έως +12°C, ανάλογα με την ειδική θερμοκρασία που απαιτεί το κάθε είδος. Μεγάλη σημασία στη συντήρηση των προϊόντων παίζει η σχετική υγρασία, η οποία κυμαίνεται από 60% έως 95% και προσαρμόζεται ανάλογα με τα προϊόντα.

Θάλαμοι Blast Chiller

Η μέθοδος  ψύξης τροφίμων Blast Chilling ψύχει γρήγορα και σε χαμηλή θερμοκρασία τα τρόφιμα, ώστε να προλαμβάνει την ανάπτυξη βακτηρίων. Τα βακτήρια πολλαπλασιάζονται ταχύτερα μεταξύ +8°C και +68°C. Με τη μείωση της θερμοκρασίας του φαγητού από τους +70°C στους +3°C ή και παρακάτω, το φαγητό καθίσταται ασφαλές προς αποθήκευση και αργότερα προς κατανάλωση. Το Blast Chiller, έχει σχεδιαστεί για την αποθήκευση τροφίμων συνήθως από +3°C έως +5°C.

Θάλαμοι Κατάψυξης

Οι Θάλαμοι Κατάψυξης λειτουργούν σε θερμοκρασία που κυμαίνεται από -5°C έως -25°C, διασφαλίζοντας τη διάρκεια ζωής των θρεπτικών ουσιών, εξασφαλίζοντας τη σωστή ποιότητα των προϊόντων σας. Προϊόντα τα οποία έχουν καταψυχθεί σε Shock Freezer (Βαθιά Κατάψυξη), μπορούν να συντηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, εάν αποθηκευτούν σε θαλάμους συντήρησης – κατάψυξης.

Θάλαμοι Blast Freezer – Shock Freezer

Ψυκτικός θάλαμος Blast Freezer ή αλλιώς Shock Freezer.Θάλαμοι που προορίζονται να θέσουν πολύ γρήγορα τη θερμοκρασία των τροφίμων προς τα κάτω, καταψύχοντάς τα εξαιρετικά γρήγορα. Αυτοί οι εξειδικευμένοι Θάλαμοι, χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία τροφίμων, παγωτού, εργαστηρίων. Μετά τη διαδικασία ταχείας κατάψυξης (shock),  τα προϊόντα είναι έτοιμα να εισαχθούν σε θάλαμο ή ψυγείο βαθιάς κατάψυξης ή μακροπρόθεσμης αποθήκευσης με την υψηλότερη ασφάλεια, σε θερμοκρασίες που κυμαίνονται από -18°C έως -25°C.

Θάλαμοι Αργής Ωρίμανσης / Ψυγείο – Στόφα

Η τέλεια επαγγελματική ρύθμιση ζύμωσης του προϊόντος.

Το δεξί χέρι του αρτοποιού-ζαχαροπλάστη, για τη βελτίωση της γεύσης και της ποιότητας. To Ψυγείο-Στόφα αποτελεί έναν κλιματιζόμενο θάλαμο, όπου οι δημιουργίες ζύμης τοποθετούνται σε λαμαρίνες, φόρμες ή τελάρα σε κατάλληλες συνθήκες +2ºC έως +25ºC θερμοκρασίας και επιθυμητής υγρασίας. Με τη χρήση του ψυγείου-στόφας, στοχεύουμε στη ζύμωση και μορφοποίηση της ζύμης, με τέτοιον τρόπο ώστε όταν η μορφοποιημένη ζύμη μπει στο ψυγείο να μην έχει αρχίσει να δουλεύει η μαγιά, με στόχο να πάρουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

To computer του ψυγείου-στόφας είναι ιδεώδες για την ευχρηστία και την αξιοπιστία του. Οι ρυθμιζόμενες συσκευές για διακοπή ή καθυστέρηση των ζυμώσεων, σας επιτρέπουν να χρησιμοποιήσετε κατά τον καλύτερο τρόπο την επιφάνεια ψησίματος. Με υπερ-αυτόματο εβδομαδιαίο πρόγραμμα και χειροκίνητο.

Εύρος θερμοκρασίας από -25°C έως +45°C.

Η Κλιματιζόμενη Στόφα ρυθμίζει τη ζύμωση προϊόντων αρτοποιίας, κατά την οποία επιτυγχάνεται πλήρης αφομοίωση των συστατικών του αλεύρου και των άλλων συστατικών της ζύμης. Τα ζυμάρια τοποθετούνται σε λαμαρίνες, τελάρα ή καρότσια και εισέρχονται σε θαλάμους με εύρος θερμοκρασίας +20ºC / +42ºC και υγρασίας 65 έως 95%. Χωρητικότητα καροτσιών: από 1 έως 40 (επιπλέον, κατόπιν παραγγελίας).

Σύστημα Υγρασίας Ψυγείου – Στόφας 

Χρησιμοποιεί φρέσκο νερό, χωρίς να αποσκληρυνθεί ούτε να υποστεί καμιά άλλη προετοιμασία. Κάτω από τις ιδανικότερες συνθήκες υγιεινής, παράγεται ακριβώς η απαιτούμενη ποσότητα ατμού με τον αυτόματο υγραντήρα (ηλεκτρονική πλακέτα) με αυτόματο σύστημα καθαρισμού.

Η σωστή χρήση του ψυγείου-στόφας μας δίνει τη δυνατότητα να:

  • Αυξήσουμε την γκάμα των προϊόντων
  • Παρέχουμε υψηλής ποιότητας προϊόντα, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας
  • Λιγοστέψουμε τις ώρες από το ξενύχτι
  • Συντομεύσουμε τους χρόνους εκκίνησης του αρτοποιείου.

Συνδυασμός Θαλάμων Μια λύση που συνδυάζει Ψυκτικούς Θαλάμους με διαφορετική θερμοκρασία, ο ένας δίπλα στον άλλον, με χώρισμα ή χωρίς, ώστε ένα εργαστήριο να έχει στη σειρά Θαλάμους Συντήρησης | Κατάψυξης | Σοκ | Στόφας.
Θάλαμοι Αμμωνίας – Γλυκόλης

Θάλαμοι με ειδικό ψυκτικό εξοπλισμό και  σωληνώσεις, σε ένα μηχανολογικό χώρο τελευταίας τεχνολογίας που χρησιμοποιεί ως ψυκτικό μέσο τη Γλυκόλη για θερμοκρασίας +0οC, έτσι ώστε όχι μόνο να διασφαλίζει 100% την ασφάλεια προϊόντος, αλλά και να δίνει τη δυνατότητα για εξαιρετικά ακριβή έλεγχο της υγρασίας. Με εγκατεστημένα υπερσύγχρονα συστήματα ηλεκτρονικού ελέγχου και καταγραφής θερμοκρασιών.

 Με τη χρήση Γλυκόλης και Αμμωνίας ως ψυκτικό μέσο, επιτυγχάνεται χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας (η Αμμωνία και η Γλυκόλη είναι πιο αποδοτικά ψυκτικά υγρά στην ψύξη) και δεν βλάπτουν το περιβάλλον.

Θάλαμοι Αγροτικών Προϊόντων & Ελεγχόμενης Ατμόσφαιρας

Ειδικοί θάλαμοι ευρωπαϊκών προδιαγραφών, για τη σωστή διατήρηση αγροτικών προϊόντων, κηπευτικών και φρούτων, κατασκευασμένοι σύμφωνα με τις προδιαγραφές του εκάστοτε προϊόντος, την απαιτούμενη θερμοκρασία και το ποσοστό υγρασίας συντήρησής του. Με τέλεια μόνωση, απόλυτη εφαρμογή και υγειονομικές επιφάνειες. Με σύστημα αποπρασινισμού (χρήση αιθυλενίου) και σύστημα αφύγρανσης.

Η Liakos εφαρμόζει μεθόδους ψύξης νέας τεχνολογίας σε θαλάμους Αγροτικών Προϊόντων και δημιουργεί όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την επίτευξη της ελεγχόμενης και τροποποιημένης ατμόσφαιρας. Από εμπορική άποψη, αυτό σημαίνει διατήρηση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, με την καλύτερη δυνατή ποιότητα του προϊόντος.

Θάλαμοι Ωρίμανσης Μπανάνας 

 Οι Θάλαμοι Ωρίμανσης Μπανάνας είναι δωμάτια με φυσικό αέριο, ασφυκτικά κεκλεισμένο, που προορίζονται για την ελεγχόμενη ωρίμανση των μπανανών.

 Γνωρίζουμε δύο τύπους χώρων ωρίμανσης:

  1. Τύπος με «σύστημα κουρτίνα» παλαιότερου συστήματος, που προορίζεται για μικρές ποσότητες.
  2. Τύπος με «σύστημα αερόσακων», αρκετά νεότερο σύστημα και προορίζεται για μεγάλες ποσότητες προϊόντων.

Είναι συνήθως ενσωματωμένο σε 1, 2 ή 3 επίπεδα για την καλύτερη ανάκτηση της επιφάνειας.

Για το καλύτερο δυνατό προϊόν, οι μπανάνες πρέπει να ωριμάσουν σε θερμοκρασία από 14,5°C έως 18°C και  σε σχετική υγρασία αέρα 85-95% επί περίπου 4 έως 8 ημέρες, ανάλογα με την κατάσταση των μπανανών.

Η διαδικασία της ωρίμανσης ελέγχεται επίσης με τη βοήθεια ειδικών μιγμάτων αερίων (95% άζωτο και 5% αιθυλένιο). Κατά τη διαδικασία της ωρίμανσης, παράγεται πολλή θερμότητα από τις μπανάνες, γι’ αυτό και απαιτείται συνεχής ψύξη και θέρμανση. Γιατί θέρμανση; Διότι στις κρύες μέρες η θερμοκρασία θα πρέπει να πραγματοποιηθεί στα απαιτούμενα επίπεδα. Η όλη διεργασία ελέγχεται αυτόματα με τη βοήθεια του υπολογιστή, που επίσης είναι σημαντική για τον πελάτη εφόσον μπορεί να λαμβάνει ένα προϊόν υψηλής ποιότητας.

Συστήματα Ωρίμανσης Μπανανών ΜΤΧ

Διατίθενται σε μονόκλινες, δίκλινες και τρίκλινες βαθμίδες διαμόρφωσης. Τα πιο ενεργειακά αποδοτικά και φιλικά προς το χρήστη συστήματα ωρίμανσης στον κόσμο, που επιτρέπουν ταχύτερη φόρτωση και εκφόρτωση. Εντελώς ευέλικτος σχεδιασμός, ειδικά κατασκευασμένα για να ανταποκρίνονται στις συγκεκριμένες απαιτήσεις ωρίμανσης. Τα ασφαλέστερα συστήματα που προστατεύουν το προσωπικό σας από τους κινδύνους της έκθεσης σε CO2.

Μακράν τα πιο εύκολα συστήματα τεχνικής πρόσβασης για τη διατήρηση και την εξασφάλιση του κόστους εξοικονόμησης εργασίας, ηλεκτρικού ρεύματος, συντήρησης και καθαρισμού.

Χωρίς “αερόσακους” ή “μουσαμάδες”, έτσι ώστε να μειωθούν οι χρόνοι φόρτωσης.

Θάλαμοι Ελεγχόμενης Ατμόσφαιρας C.A. | U.L.O | Dynamic

Κάθε λαχανικό μεταβολίζεται, αυτό σημαίνει ότι κάθε φρούτο είναι ζωντανός οργανισμός και αναπνέει, καταναλώνοντας οξυγόνο, όχι μόνο κατά την ωρίμανσή του, αλλά και μετά τη συγκομιδή του. Τα προϊόντα αναπνοής παράγουν ζέστη, διοξείδιο του άνθρακα, υδρατμούς και ορισμένες αρωματικές ενώσεις. Όσο υψηλότερος είναι ο ρυθμός αναπνοής του φρούτου, τόσο πιο γρήγορη θα είναι η γήρανση και η υποβάθμισή του, με επακόλουθη τη μείωση της διάρκειας ζωής αποθήκευσης. Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, ψύξη ήταν η μόνη μέθοδος που χρησιμοποιούταν για την αποθήκευση φρέσκων φρούτων και λαχανικών, έως ότου ανακαλύφθηκε ότι ο μεταβολισμός των φρούτων και των λαχανικών ήταν βραδύτερος όταν διατηρούταν σε χαμηλή συγκέντρωση οξυγόνου.

Ο συνδυασμός του χαμηλού οξυγόνου και της υψηλής συγκέντρωσης διοξειδίου του άνθρακα και της χαμηλής θερμοκρασίας στο θάλαμο, μειώνει σημαντικά το ρυθμό αναπνοής των φρούτων και των λαχανικών. Από εμπορική άποψη, αυτό σημαίνει διατήρηση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αλλά επίσης και βελτίωση της ποιότητας του προϊόντος.

Αυτά τα πλεονεκτήματα έγιναν ακόμη πιο εμφανή όταν εφαρμόστηκαν πιο περίτεχνες τεχνικές. Αναφερόμαστε στις τεχνικές της «Ταχείας Ελεγχόμενης Ατμόσφαιρας (Rapid C.A.)», της «Υπερ Χαμηλού Οξυγόνου Ατμόσφαιρας (Ultra Low Oxygen U.L.O)» και της «Δυναμικής Ελεγχόμενης Ατμόσφαιρας (Dynamic C.A.)».

Η πρώτη Rapid C.A. επιτυγχάνει τάχιστη μείωση του οξυγόνου στο θάλαμο (από 21% σε 5% σε 36 ώρες). Η Ultra Low Oxygen U.L.O. αφορά τα προϊόντα που αποθηκεύονται σε ατμόσφαιρα με συγκέντρωση οξυγόνου περίπου 1%. Η επιλογή της ατμόσφαιρας εξαρτάται από τον τύπο του προϊόντος (εμπόρευμα και ποικιλία) και τη φυσιολογική κατάστασή του κατά το χρόνο της συγκομιδής του προϊόντος. Σε σύγκριση με τις παραδοσιακές C.A. αποθήκευση, τα κύρια πλεονεκτήματα της U.L.O. αποθήκευσης είναι η περαιτέρω μείωση του ρυθμού της αναπνοής και του μεταβολισμό (30%) και, ειδικά στην περίπτωση των μήλων και των αχλαδιών, ο έλεγχος ορισμένων σημαντικών φυσιολογικών διαταραχών, όπως εγκαύματα, εσωτερική κατανομή και συντήρηση συνεκτικότητας της σάρκας, οδηγώντας έτσι σε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Πρόσφατα, αναπτύχθηκε μια νέα τεχνική αποθήκευσης. Ονομάζεται «Δυναμική τεχνική», επιτυγχάνει περαιτέρω μείωση του οξυγόνου στο χώρο αποθήκευσης έως ότου ο καρπός να φτάνει το όριο ανοχής του. Η μέθοδος βασίζεται στη μέτρηση του σήματος φθορισμού, που δίνεται από τα ποσοστά της χλωροφύλλης που περιέχεται στις φλούδες των φρούτων μέσω της χρήσης των ειδικών αισθητήρων που παρακολουθούν ένα δείγμα του προϊόντος (π.χ. μήλων). Κάτω από ένα συγκεκριμένο επίπεδο του οξυγόνου, το σήμα φθορισμού του καρπού παρουσιάζει μια σαφή αύξηση. Μέσω αυτών των πληροφοριών, είναι δυνατόν να προσαρμοστεί η ελεγχόμενη ατμόσφαιρα σε πραγματικό χρόνο και να αλλάξει δυναμικά τα επίπεδα του οξυγόνου για να πάρει το μεγαλύτερο δυνατό χρονικό διάστημα αποθήκευσης με την καλύτερη δυνατή ποιότητα.

Θάλαμοι Φαρμακευτικών Προϊόντων

 Η τέλεια λύση αποθήκευσης των φαρμακευτικών προϊόντων και υλικών μέχρι το σημείο χρήσης τους. Θάλαμοι Συντήρησης Φαρμακευτικών Προϊόντων σε συγκεκριμένες συνθήκες θερμοκρασίας και σχετικής υγρασίας για συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Κανονικές συνθήκες αποθήκευσης: σε ξηρό, καλά αεριζόμενο χώρο, σε θερμοκρασίες 15-25°C ή, ανάλογα με τις κλιματικές συνθήκες, έως 30°C.

Πρέπει να αποκλείονται ξένες οσμές, άλλες ενδείξεις μόλυνσης, και το έντονο φως. Οι οδηγίες αποθήκευσης των φαρμακευτικών προϊόντων, ορίζουν κάτω από ποιες καθορισμένες συνθήκες πρέπει να αποθηκεύονται και απαιτούν κατάλληλες οδηγίες για τη σωστή τους αποθήκευσης. Εκτός αν αναφέρεται ρητά (π.χ. συνεχής συντήρηση του προϊόντος σε ψυχρή αποθήκη) απόκλιση μπορεί να γίνει ανεκτή μόνο κατά τη διάρκεια βραχυπρόθεσμων διακοπών, για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια τοπική τους μεταφοράς.